به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، سال گذشته و بعد از آغاز بهکار شورای شهر پنجم تهران و انتخاب محمدعلی نجفی بهعنوان شهردار تهران، یکی از اصلیترین موضوعاتی که مورد توجه و اجرای مدیریت شهری قرار گرفت، حوزه حملونقل و ترافیک و اقدامات محسن پورسیدآقایی، معاون نجفی در این حوزه بود. ایجاد تغییرات در طرح ترافیک، گام نخست این معاونت در تغییر رویه سابق و اجرای مدل جدید مدیریتی بود. طرح ترافیکی که درحال حاضر اجرایی شده است، ماحصل اقدامات پورسیدآقایی است که مدت زیادی مردم و رسانهها را به خود مشغول ساخته و این امر با حواشی و چالشهای بسیاری همراه بود. تعجیل در اجرا و عدم هماهنگی و آمادگی دستگاههای مختلف ازجمله شورای شهر و پلیس راهور مشکلات زیادی را ایجاد کرده بود و حتی زمان اجراییشدن، طرح جدید ترافیک بارها تغییر کرد و به تعویق افتاد.
محمد علیخانی، رئیس کمیسیون حملونقل شورای شهر تهران در همان ایام در واکنش به طرح جدید ترافیک و اقدامات پورسیدآقایی، گفته بود: «متاسفانه ایشان به جای پاسخگویی درست به فرافکنی مسائل میپردازد. اگر پیشنهاد درست بود، باید درباره طرح جدید و مسائل پیرامون آن صحبت کند و توضیح دهد. این فرافکنی و ایرادات را به گردن این و آن انداختن شیوه درستی نیست. من از روز اول انتقادهای بسیاری به طرح جدید داشتم و معتقد بودم طرحی که عجلهای باشد و این حجم از تغییرات را شامل شود، نمیتواند نتایج خوبی داشته باشد اما چون ایشان محکم ایستادند و دلایل بسیار آوردند، ما نیز اعلام آمادگی کردیم.»
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت هم در واکنش به این طرح، گفت: «ما از ابتدا مخالف طرح جدید بودیم؛ دلیل آن هم نواقص و ابهامات آن بود. اما پس از تصمیم شورای شهر همه جوانب از سوی پلیس بررسی شد. مردم نباید نگران باشند. بهگونهای عمل میکنیم که حقی از کسی ضایع نشود.»
بعد از تمام این مخالفتها و مشکلاتی که پیرامون طرح وجود داشت و بعد از آمد و رفتهای چندباره شهرداران مختلف در پایتخت، طرح جدید ترافیک اجرا شد. حالا با گذشت چندماه، طرح جدیدی از سوی معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران و محسن پورسیدآقایی اعلام شده است که برمبنای آن، محدوده زوج و فرد هم تحت عنوان محدوده دوم طرح، پولی میشوند و شهروندان جهت عبورومرور و تردد با ماشینهای شخصی در این محدوده باید بین چهار هزار و 480 تا 12 هزار تومان پول پرداخت کنند.
نکته قابلتامل در ارتباط با این طرح جدید معاونت حملونقل، همچون طرح سابق، سوای مباحث فنی، اعلام پیش از بررسی و به قول معروف، اعلام یک طرح خام در محافل رسانهای است که هم رسانهها و هم مردم را برای مدت طولانیای به خود مشغول میسازد، بیآنکه طی مراحل پیش از اجرا نیازی به رسانهای شدن داشته باشد.
تغییرات متمادی مدیریتی، آمدورفتها و حواشی شورا و... ، دوچرخه 9 میلیون تومانی سومین شهردار یک سال اخیر تهران و عکسهایی که هر روز از وی در محافل مختلف منتشر میشود، ترحم حناچی نسبت به دستفروش مترو و... همگی مدتهاست مردم تهران را به خود مشغول ساخته و تیتر اخبار شهری را که منطقا باید اخباری متشکل از پروژههای عمرانی و رفاهی برای شهروندان باشد به خود اختصاص داده است. طرح جدید برای محدوده دوم طرح هم همچون طرح سابق، در همین ابتدا واکنشهای سلبی به دنبال داشته است و سردار محمدرضا میهماندار، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در این باره خاطرنشان کرد: «گسترش محدوده طرح ترافیک به محدوده طرح زوج و فرد و اخذ عوارض از زوج و فرد آثار مخربی روی بقیه معابر شهر خواهد داشت. اگر فضایی را از مردم بگیریم باید پیشبینی تردد در سایر معابر بزرگراهها را داشته باشیم. به نظر میرسد با اجرای این طرح، بزرگراهها و معابر شمال شهر با مشکل روبهرو شود.»
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت نیز در این باره یادآور شد: «به نظرم اگر طرحی میخواهد اجرا شود باید در رابطه با آن در مراجع قانونی بحث شود، اما برخی افراد ذهنیات خود را اطلاعرسانی میکنند. این موضوع (حذف طرح زوج و فرد) با قانون مغایرت دارد. اصلیترین دستگاه در رابطه با این موضوع پلیس است؛ چون ترافیک را هدایت میکند. درباره این موضوع باید کار کارشناسی صورت بگیرد و سپس اطلاعرسانی شود.»
فارغ از اثرگذاری یا عدم نتیجهبخشی طرحهای مختلف در حوزه شهری، قطعا بهتر این خواهد بود که پیش از اصلاح، کار کارشناسی انجام شود و هماهنگیهای لازم صورت گیرد، سپس رسانهای شده و جامعه و شهروندان را به خود مشغول سازد.