از طرفی متاسفانه صداوسیما به مردم نگاهی دکوری دارد. رسانه ملی از حضور مردم در انتخابات و راهپیماییها در دفاع از انقلاب گزارش میگیرد، اما تجمعات همان مردم را پوشش نمیدهد. رسانه ملی مگر روابطعمومی ادارات و ارگانهای حاکمیتی شده است. وظیفه بیان و مطالبه مسائل و مشکلات مردم از مسئولان با کیست؟ محافظهکاری رسانه ملی، فرصت را به رسانههای ضدانقلاب میدهد تا نقش دایه دلسوزتر از مادر را برای آنها بازی کنند.»
عناصر فرصتطلب مسیر مطالبات مردم را تغییر جهت میدهند
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور نیز دراینباره بیانیهای صادر کرده که در بخشی از این میخوانیم:
«روزهای اخیر کشور شاهد مطالبات بهحق مردم ایران است. باید توجه داشت که اساس اعتراض مردم به هیچوجه سیاسی و فتنهگون نیست اگرچه بدونشک عناصر فرصتطلب و استکبار جهانی و رسانههایش تلاش خواهند نمود مسیر مطالبات مردمی را با حمایت ظاهری و فریبنده به سمت دلخواه خود برای نیل به مقاصدشان سوق دهند. اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل ضمن حمایت از اصل مطالبات مردم چند نکته را حائز اهمیت میداند. سانسور آندسته از اعتراضات که در چارچوب قانون و مطالبهگرایانه صورت میگیرد، توسط مسئولان و رسانههای رسمی کشور امری غیرحرفهای، غیرعقلانی و منفعلانه است. در شرایطی که با وجود تعدد رسانههای رسمی و غیررسمی و ابزارهای اطلاعرسانی متنوع سانسور غیرممکن است، بیتوجهی و عدم پوشش این اعتراضات مردم را از نظام اسلامی سرخورده و ناامید میکند. لازم است صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران ضمن پوشش هوشمندانه مطالبات مردم، از مسئولان برای سوالات آنان پاسخ بخواهد. وضعیت فعلی اقتصاد نتیجه روشن تصمیمات غلط چند سال اخیر است که به کاهش توان دولت منجر شده است. از این رو دولت همچنان با بیتوجهی به مشکلات اساسی اقتصاد کشور قصد دارد با افزایش قیمت حاملهای انرژی یا حذف یارانهها، کمتوانی خود را جبران کند.»
روایت فتنه را باید بارها خواند و تکرار کرد
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز بهمناسبت 9 دی بیانیهای صادر کرده که در بخشی از آن آمده است:
«روزهای گرم و سرد 88 گذشت و ماهیت یزیدی طراحان فتنه بر همگان آشکار شد، هرچند برخی همراهان فتنه و سرپلهای داخلی آن هیچگاه نقاب خود را کنار نزدند و افراد دیگری را قربانی مطامع خود نمودند. اما اکنون، پس از هشت سال عدهای با تمام توان تلاش میکنند در قضایای 88 جای شهید و جلاد را عوض کنند! از طرفی برخی با اشتباهات دانسته و نادانسته خود در حال ایجاد فشار ناروا و فزاینده اقتصادی بر قشرهای مختلف مردم هستند، تا جایی که نارضایتیها بالا بگیرد و اینبار فتنهای پرقدرتتر از قبل آغاز شود. اینبار باید هوشیار بود تا پیش از آنکه به بهانه جدیدی فتنهای دیگر آغاز شود در نطفه خفه شود، گرچه ملت ایران هوشیار است و تیشه به ریشه سرو بلندقامت انقلابی که خود غرس کرده -اگرچه آفتهایی هم از درون بخواهند خرابش کنند- نخواهند زد و پی تعالی این انقلاب و این راه حق خواهند بود. روایت فتنه را باید بارها خواند و تکرار کرد و از طرفی مقاومسازی اقتصاد، مقابله جدی با آسیبهای اجتماعی و تهاجم فرهنگی باطلالسحر توطئههای آینده خواهد بود انشاءا... .»
مسئولان چشم خود را بر واقعیت بستهاند و وجود مشکل را انکار میکنند
جنبش عدالتخواه دانشجویی درباره اعتراضات مردمی و همچنین 9 دی بیانیهای صادر کرده که در بخشی از آن آمده است: «وضعیت بد اقتصادی، تبعیض و نابرابریها، اختلاسها، دزدیهای قانونی، گرانیهای روزافزون و بیکاریهای پیدرپی و بیتفاوتی مسئولان و عدم پاسخگویی، اینها مشکلات واقعی است که مردم با آنها دست و پنجه نرم میکنند و کمر قشر ضعیف جامعه را میشکنند در حالی که مسئولان چشم خود را بر واقعیت بستهاند و هرازگاهی مردم را دلخوش میکنند و وجود مشکل را انکار کرده تا آنجاکه آقایانی که خود را فرمانده اقتصاد مقاومتی میدانند اعلام میکنند تمام شاخصهای اقتصادی کشور جهت خوب را نشان میدهد.
شعارهای ساختارشکنانه برای ضدانقلاب خوراک تهیه میکند
در ادامه عسکری، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامهطباطبایی در گفتوگو با «فرهیختگان» ضمن محکوم کردن سیاسیشدن تجمعات مردمی گفت: «اینکه مردم در شرایط معیشتی سختی هستند، حق با آنهاست و باید مسئولان چارهای بیندیشند؛ اما نباید عدهای از این داستان خوراکی برای ضدانقلاب درست کنند.» او ادامه داد: «من کم و بیش در جریان این تجمعات در شهرهای مختلف هستم اما قاعدتا درخواستهای معیشتی مردم بهحق است ولی اینکه شعارهای ساختارشکنانه در رابطه با اصل نظام و انقلاب اسلامی بدهند، خطرناک است و دوستانی که تجمعات را مدیریت میکنند باید حواسشان به این مساله باشد.»
شعارهایی سر داده شد که از عقلانیت بهدور بود
سینا نریمان، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان ترقیخواه پلیتکنیک گفت: «زمانیکه رسانههای داخلی مثل صداوسیما و خبرگزاریها نسبت به اعتراضات مردم سکوت میکنند، فضا برای جولان دادن معاندان که هدفی جز ضربه زدن به نظام ندارند، باز میشود.»
نریمان به «ایسنا» گفت: «اول شعارهای مردم معیشتی بود و مشکلات اقتصادی خود را بیان میکردند، اما کمکم موضوعات دیگری هم مطرح شد که نقاط نهادمند نظام را هم نشانه گرفت. نتیجه نبودن جامعه مدنی و حضور فعال تشکلها همین فضایی میشود که میبینیم و کار را به اینجا میرساند که در این تجمعات گاهی شعارهایی هم سر داده میشود که از عقلانیت بهدور است.»